Πολιτική Απορρήτου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

1.- Σχετικά με την εταιρεία
Η Εταιρία e-DIETfood, δηλώνει ότι σέβεται απόλυτα τα προσωπικά δεδομένα των Χρηστών και δεσμεύεται να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και τις πληροφορίες που συλλέγει μέσω της Eφαρμογής του e-DIETfood, δηλώνει δε ότι έχει λάβει τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, απαραίτητα για την σωστή φύλαξη αυτών των δεδομένων. H πολιτική απορρήτου (Privacy Policy) εξηγεί πως η Εταιρία συλλέγει, αποθηκεύει και χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που συλλέγει από τις Υπηρεσίες που παρέχει στους Χρήστες.
Με την εγκατάσταση, χρήση, εγγραφή ή με άλλο τρόπο πρόσβαση στις Υπηρεσίες, ο Χρήστης συμφωνεί με την παρούσα πολιτική απορρήτου και δίνει την ρητή συγκατάθεσή του στην συλλογή, χρήση και επεξεργασία των Προσωπικών του Δεδομένων. Εάν ο Χρήστης δεν συμφωνεί με την παρούσα πολιτική απορρήτου, δεν πρέπει να επισκεφθεί, εγκαταστήσει, χρησιμοποιήσει, εγγραφεί ή με άλλο τρόπο αποκτήσει πρόσβαση στις Υπηρεσίες.
Η e-DIETfood δηλώνει ότι είναι μόνη υπεύθυνη επεξεργασίας για την συλλογή, διαχείριση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

2.- Παρούσα έκδοση Πολιτικής Απορρήτου
Η παρούσα έκδοση της δήλωσης πολιτικής απορρήτου ενημερώθηκε και αναρτήθηκε στις 1.11.2018 στον ιστότοπο της εταιρείας και αντικαθιστά κάθε προηγούμενη. Η Εταιρεία e-DIETfood διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί την δήλωση, κατά πάντα χρόνο, δημοσιοποιώντας τις σχετικές αλλαγές στον ιστότοπο της εταιρείας.

3.- Συλλογή και Χρήση των Πληροφοριών
Κατά την χρήση των Υπηρεσιών από τον Χρήστη, η Εταιρία e-DIETfood συλλέγει πληροφορίες του Χρήστη, όπως το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση e-mail, όταν ο Χρήστης επιλέγει να εγγραφεί στα newsletters, να υποβάλλει τις απόψεις του, να επικοινωνήσει με την Εταιρία ή να ανοίξει λογαριασμό για να κάνει χρήση των Υπηρεσιών. Η Εταιρία, μπορεί ακόμα να συλλέγει, επιπρόσθετα, πληροφορίες, που είναι απολύτως αναγκαίες ή εύλογες, για την παροχή των προσωποποιημένων Υπηρεσιών της Εφαρμογής, όπως, ενδεικτικά:

  • Δεδομένα ταυτότητας: ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, γένος, προσωπική κατάσταση
  • Δεδομένα επαφής: διεύθυνση χρέωσης, διεύθυνση παράδοσης, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμοί τηλεφώνων
  • Δεδομένα οικονομικά: στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, στοιχεία καρτών πληρωμής
  • Δεδομένα τεχνικά: διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (ΙP), είδος λειτουργικού, ώρα και τοποθεσία περιήγησης, συσκευές προσπέλασης
  • Δεδομένα profile και χρήσης: όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης
  • Δεδομένα marketing και επικοινωνίας: mails, εγγραφή στα news letters
  • Δεδομένα υγείας: ύπαρξη ασθενειών και αλλεργιών, που επηρεάζονται από την διατροφή, διατροφικές συνήθειες, είδος και συχνότητα φυσικής δραστηριότητας, που παρέχονται από τον Χρήστη με σκοπό την παροχή των Υπηρεσιών.

Η Εταιρία δεσμεύεται ότι δεν θα συλλέγει και επεξεργάζεται ευαίσθητα δεδομένα, πλην κάποιων που είναι απολύτως αναγκαία και εύλογα, για την παροχή των συμφωνηθέντων Προσωποποιημένων Υπηρεσιών και για την συλλογή, αποθήκευση, επεξεργασία και διαχείριση των οποίων, έχει λάβει την ρητή συναίνεση του Χρήστη. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι υποχρεωτική για τον Χρήστη η παροχή οποιασδήποτε πρόσθεσης πληροφορίας ή στοιχείου, που δεν είναι απαραίτητο ή εύλογο να ζητηθεί, προκειμένου να παρασχεθούν οι Προσωποποιημένες Υπηρεσίες της Εφαρμογής.
Όταν ο Χρήστης επισκέπτεται τον Διαδικτυακό Τόπο ή την Εφαρμογή, συγκεκριμένες πληροφορίες μεταδίδονται μέσω μιας καθιερωμένης διαδικασίας, όπως η διεύθυνση IP, το είδος και η έκδοση του περιηγητή που χρησιμοποιήθηκε, το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιήθηκε, η ιστοσελίδα από την όποια ήρθε και ο χρόνος επίσκεψης της ιστοσελίδας. Κατά κανόνα, η Εταιρία αναλύει τα δεδομένα αυτά μόνο σε στατιστικό επίπεδο ώστε να αποτραπούν λάθη και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες Υπηρεσίες. Οι πληροφορίες σύνδεσης θα χρησιμοποιηθούν μόνο στην περίπτωση πιθανής κατάχρησης που σχετίζεται με τις Υπηρεσίες ώστε να διευκολυνθεί η ταυτοποίηση του υπευθύνου. 

4.- Σκοποί της επεξεργασίας
Η Εταιρία συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα στου Χρήστη, μόνο εφόσον έχει εξασφαλισθεί η συγκατάθεσή του ή εφόσον οι διατάξεις του ισχύοντος Νόμου, επιτρέπει την συλλογή, επεξεργασία και χρήση των δεδομένων αυτών και μόνο στην έκταση που επιτρέπεται.
Σε κάθε περίπτωση η καταχώριση των προσωπικών δεδομένων του Χρήστη από τον ίδιο στην ιστοσελίδα για την παροχή των Υπηρεσιών της e-DIETfood, συνεπάγεται την συναίνεση του Χρήστη στην συλλογή, χρήση και διαβίβαση των δεδομένων αυτών, υπό τους όρους της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων.
Η Εταιρεία e-DIETfood θα χρησιμοποιεί τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα του Χρήστη, μόνο για τους σκοπούς συλλογής και επεξεργασίας, που ρητά αναφέρονται ανωτέρω, ότι για ότι ευλόγως είναι συμβατό με τους σκοπούς αυτούς. Μέσα στους ανωτέρω σκοπούς για τους οποίους έχει ληφθεί και η συναίνεση του Χρήστη, είναι και η αποστολή συγκεκριμένων προσωπικών δεδομένων, διεύθυνση παράδοσης, διεύθυνση χρέωσης, στοιχεία πληρωμής προς τρίτους, που αναλαμβάνουν την εκτέλεση της παραγγελίας του Χρήστη. Εάν η Εταιρεία χρειαστεί να κάνει χρήση των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για σκοπό ουσιωδώς διάφορο, θα ειδοποιείται ο Χρήστης προκειμένου να δοθεί νέα συναίνεση.

5.- E-mail, Διαφημίσεις, Links
Ο Χρήστης έχει το δικαίωμα και την δυνατότητα να επιλέξει εάν επιθυμεί να λαμβάνει ενημερώσεις κάθε είδους από την εταιρεία, σχετικά με τις παρεχόμενες Υπηρεσίες, newsletters, σχετικά links. Εάν δεν επιθυμεί να λαμβάνει τέτοιου είδους επικοινωνίες από την Εταιρία, μπορεί να αποστείλει σχετικό αίτημα μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]
Ο ιστότοπος της e-DIETfood μπορεί να περιλαμβάνει συνδέσεις με ιστότοπους τρίτων (παρόχων των προϊόντων ή υπηρεσιών της Εφαρμογής) και πιθανόν να περιλαμβάνει πρόσθετα και εφαρμογές. Εφόσον ο Χρήστης συνεεθεί με τέτοια links, παραχωρεί το δικαίωμα συλλογής ή διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων του και στους τρίτους.
Η e-DIETfood δεν έχει τον έλεγχο ή την ευθύνη για τις πολιτικές απορρήτου των τρίτων και ούτω, ο Χρήστης που χρησιμοποιεί τις συνδέσεις αυτές, (links) πρέπει να ενημερώνεται για τη δήλωση απορρήτου του τρίτου.

6.- Cookies, web beacons και άλλες τεχνολογίες
Ο ιστότοπός της e-DIETfood χρησιμοποιεί τεχνολογίες “cookie” και “web beacon”.  Χρησιμοποιεί cookies και web beacons για να μπορεί να διακρίνει τους Χρήστες, να καταγράφει τη διεύθυνση IP του Χρήστη και τον τρόπο πρόσβασης στον ιστότοπο της Εταιρείας.  Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της προς τους Χρήστες και βοηθούν στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών.
Εφόσον τα  Δεδομένα που λαμβάνονται μέσω των ανωτέρω τεχνολογιών, δεν είναι προσωπικού χαρακτήρα ή είναι ανωνυμοποιημένες / ψευδονυμοποιημένες, μπορεί να μοιράζονται ή να λαμβάνονται από παροχείς υπηρεσιών. Από τα cookies που χρησιμοποιεί η Εταιρεία e-DIETfood, μπορεί να λαμβάνονται πληροφορίες (όπως ένα μοναδικό αναγνωριστικό χρήστη) που χρησιμοποιούνται για την καταγραφή της χρήσης του ιστότοπου της Εταιρείας από τους Χρήστες. Η Εταιρεία δεν χρησιμοποιεί τα cookies για προωθητικές ενέργειες ή διαφημίσεις με βάση τη συμπεριφορά.

7.- Απόρρητο και Ασφάλεια των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Η Εταιρία δεσμεύεται για την τήρηση του απορρήτου και την προστασία των προσωπικών δεδομένων όλων των Χρηστών αλλά και των επισκεπτών στην ιστοσελίδα www.e-dietfood.gr και την Εφαρμογή της e-DIETfood, έχοντας λάβει όλα τα τεχνικά μέτρα και την τεχνολογία για ασφάλεια και προφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των Χρηστών, (κρυπτογράφηση, ανωνυμοποίηση ή / και ψευδωνυμοποίηση εάν κριθεί αναγκαίο), προκειμένου να αποτραπεί η ακούσια απώλεια, αποκάλυψη ή προσπέλαση των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του Χρήστη από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Η πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του Χρήστη από το προσωπικό και τους συνεργάτες της e-DIETfood, θα γίνεται μόνο μέχρι το σημείο που είναι αναγκαίο για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους και σύμφωνα με τις οδηγίες της e-DIETfood και των Όρων Εμπιστευτικότητας, που περιέχονται στις συμβάσεις της.
Η Εταιρία μπορεί να αποκαλύψει τα δεδομένα αυτά στο προσωπικό της, σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, που παρέχουν υπηρεσίες για την παροχή των Υπηρεσιών ή επεξεργάζονται τα δεδομένα για λογαριασμό της Εταιρίας, για τους σκοπούς που προβλέπονται στην παρούσα ισχύουσα πολιτική απορρήτου ή για συμμόρφωση προς τις νόμιμες υποχρεώσεις της προς κυβερνητικά όργανα, δικαστικές και διοικητικές αρχές, ή για άλλους σκοπούς στους οποίους οι Χρήστες συναινούν και αποδέχονται με μόνη την πρόσβασή τους στο Διαδικτυακό Τόπο και την Εφαρμογή.
Σε περίπτωση ύποπτης παραβίασης από τρίτο, μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, η e-DIETfood θα ενημερώνει τους Χρήστες και τις αρμόδιες αρχές, όπως ο νόμος επιβάλλει.
Ο Χρήστης οφείλει, πριν από κάθε χρήση των Υπηρεσιών ή και την απλή περιήγησή του στον Διαδικτυακό Τόπο, να διαβάσει την Πολιτική Προστασίας Απορρήτου και Προσωπικών Δεδομένων και τους Όρους Χρήσης, προκειμένου να κατανοήσει τον τρόπο χρήσης και προστασίας των πληροφοριών που παρέχει ή του τρόπου χρήσης και προστασίας αυτών στο μέλλον.

8.- Διατήρηση πληροφοριών
Η Εταιρία θα τηρεί τα προσωπικά δεδομένα των Χρηστών μόνο για τον χρόνο που απαιτείται για την εκπλήρωση των σκοπών συλλογής τους, όπως ανωτέρω αναφέρεται, για παροχή των Υπηρεσιών της εταιρίας e-DIETfood προς τους Χρήστες, ή για εύλογο χρονικό διάστημα ή για τον χρονικό διάστημα που επιβάλλει το εκάστοτε ισχύον νομικό πλαίσιο για την εκπλήρωση νομικών ή λογιστικών υποχρεώσεων ή υποχρεώσεων αναφοράς στις Αρχές.
Σε κάθε περίπτωση, η e-DIETfood υποχρεούται στη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων του Χρήστη, εφόσον αυτό ζητηθεί από τον ίδιο, κατά τα κατωτέρω αναφερόμενα δικαιώματα των φορέων των προσωπικών δεδομένων.

9.- Δικαιώματα των φορέων των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Δικαίωματα ενημέρωσης, πρόσβασης και αντίρρησης).
Κάθε φυσικό πρόσωπο τα δεδομένα του οποίου είναι αντικείμενο επεξεργασίας από την e-DIETfood απολαμβάνει τα ακόλουθα δικαιώματα:

  • Δικαίωμα πρόσβασης:
    Ο Φορέας έχει δικαίωμα να γνώσης και επαλήθευσης της νομιμότητας της επεξεργασίας των Προσωπικών του Δεδομένων. Ούτω διατηρεί σε πάσα χρόνο το δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα του και την αίτηση πληροφοριών σχετικά με την επεξεργασία τους.

  • Δικαίωμα διόρθωσης:
    Ο Φορέας έχει δικαίωμα να λάβει γνώση, διορθώσει και τροποποιήσει τα προσωπικά του δεδομένα ερχόμενος σε επαφή με τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας, που αναφέρεται κατωτέρω.

  • Δικαίωμα διαγραφής:
    Ο Φορέας έχει δικαίωμα να αιτείται την διαγραφή των προσωπικών του δεδομένων, όταν η επεξεργασία γίνεται με βάση την συναίνεσή του ή με προκειμένου να προστατεύσει η Εταιρεία τα έννομα συμφέροντα της. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (όπως ενδεικτικά όταν υπάρχει σύμβαση, υποχρέωση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που επιβάλλεται από το νόμο, δημόσιο συμφέρον), το εν λόγω δικαίωμα υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς ή δεν υφίσταται ανάλογα με την περίπτωση.

  • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας:
    Ο Φορέας έχει δικαίωμα να ζητάει τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών του δεδομένων στις ακόλουθες περιπτώσεις που: όταν αμφισβητείται την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων και μέχρι να γίνει επαλήθευση, όταν τα προσωπικά δεδομένα δεν χρειάζονται για τους σκοπούς επεξεργασίας, είναι όμως απαραίτητα η διατήρησή τους για τη θεμελίωση, άσκηση, υποστήριξη νομικών αξιώσεων

  • Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία:
    Ο Φορέας έχει δικαίωμα να εναντιωθεί σε πάντα χρόνο στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων στις περιπτώσεις που, όπως περιγράφεται παραπάνω, αυτή είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων που επιδιώκει η Εταιρεία και σε περίπτωση που η επεξεργασία αυτών από την Εταιρεία γίνεται για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης και κατάρτισης καταναλωτικού προφίλ.

  • Δικαίωμα στη φορητότητα:
    Ο Φορέας έχει δικαίωμα να λάβει χωρίς χρέωση τα προσωπικά του δεδομένα σε προσβάσιμη μορφή ή και να ζητήσει την διαβίβαση αυτών των δεδομένων σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας. Το δικαίωμα σας αυτό υπάρχει για τα δεδομένα που έχει παράσχει ο ίδιος ο Φορέας και η επεξεργασία τους διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα με βάση της συγκατάθεσή του ή σε εκτέλεση σχετικής σύμβασης.


10.- Συμμόρφωση της Εταιρίας
Η Εταιρία συμμορφώνεται πλήρως με τις διατάξεις του Νέου Γενικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 για την προστασία προσωπικών δεδομένων και επεξεργάζεται τα Προσωπικά Δεδομένα των Χρηστών, εντός των γεωγραφικών Ορίων ισχύος του ανωτέρω Κανονισμού. Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών από την Εταιρία πραγματοποιείται κατόπιν ενημέρωσης και με την συγκατάθεση του χρήστη.
Υπεύθυνος Επεξεργασίας των Προσωπικών Δεδομένων, ορίζεται η Εταιρεία e-DIETfood, με την οποίαοι Χρήστες μπορούν να επικοινωνούν για κάθε θέμα, προβληματισμό ή αίτημα, με τους εξής τρόπους:

11.- Επικοινωνία
Tηλέφωνα +302169003311
MAIL [email protected]
Γίνεται μνεία ότι αρμόδια επιβλέπουσα Αρχή σχετικά με τα ζητήματα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην Ελλάδα, είναι η Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ο Χρήστης μπορεί να βρει τις σχετικές λεπτομέρειες στην ακόλουθη σύνδεση: www.dpa.gr